Θάνος Δήμας

Σύμβουλος Υπ. Επικρατείας για την ψηφιακή διακυβέρνηση
foto dimas

Ο Άγγελος Παντουβάκης αποτελεί για εμένα μέντορα στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου σταδιοδρομία και περισσότερο από όλα πατρική φιγούρα.

Τον γνώρισα πριν από 20 χρόνια αρχικά ως καθηγητή μου στα προπτυχιακά μαθήματα στο γνωστικό αντικείμενο του Μάρκετινγκ και της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εν συνεχεία ως επιβλέποντα καθηγητή στην πτυχιακή μου εργασία. Υπήρξε επίσης καθηγητής μου στο μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στις ναυτιλιακές σπουδές, καθώς και ο επιβλέπων, ο σύμβουλος και ο καθοδηγητής μου στη διδακτορική μου διατριβή και μετέπειτα συνεργάτης σε μια σειρά από projects.

Από τα πρώτα μαθήματα με ενέπνευσαν ο τρόπος διδασκαλίας, η μεταδοτικότητα, η γνώση του επιχειρείν και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο βοηθούσε το κοινό να κατανοήσει τη σύνδεση θεωρίας με την πράξη. Πάντοτε έδειχνε ενδιαφέρον και αφιέρωνε χρόνο για να λύσει μια σειρά από απορίες τόσο δικές μου όσο και όλων των σπουδαστών σε θέματα που αφορούσαν όχι μόνο εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά κυρίως την μετέπειτα επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Αμέριστη ήταν η βοήθειά του καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτυχιακής μου εργασίας, αποτελώντας για εμένα έμπνευση και εφαλτήριο για την υπόλοιπη ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου καριέρα.

Όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται δίπλα μου, συμβουλεύοντάς με και καταθέτοντας την πολύτιμη κριτική του -όπου χρειάζεται- σε κάθε επαγγελματικό μου βήμα, έχοντας συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπλήρωση των στόχων μου.

Θάνος Δήμας – Σύμβουλος Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη – Υπεύθυνος έργων Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Είπαν για εμένα ...